Tilbehør til kalkun

I tradisjonens tro, lager jeg kalkun til nyttårsfesten i morgen.

Men, jeg har gått bort fra selve DYRET. Jeg syns det ble så mye pes å få inn den store fuglen i ovnen, og for ikke å snakke om oppskjæringen som fulgte... Phu, for et styr...

Neida,jeg velger å bruke filèt istedetfor hel kalkun. Enkelt å frakte med seg, enkelt å forberede, og enkelt å sette inn i ovnen! Og smaker MINST like godt, spør du meg!

Men, når man kommer til tilbehøret, kan det jo være så mye. Er det noen som har noen gode tips til tilbehør til kalkunen??

Det blir selvsagt waldorfsalat(nam nam),mandelpoteter,svisker ,tyttebær og noen grønnsaker.

 Men kunne godt tenkt meg noe som var litt ekstra godt inntil.

Kanskje sopp?

Siden det er så mange kreative og flinke matbloggere der ute, ville jeg blitt veldig glad om noen kom med noen spennende forslag..

Jeg venter i spenning♣♣

6 kommentarer

Georgine

30.des.2010 kl.11:19

Vurderte også filet i år, men guttene i huset er så vant til at det skal stå en stor og svær kalkun på bordet at jeg ikke kunne la det være. ellers små må jeg ha ferske rosenkål til kalkunen, ikke så orginalt, men smaker ihvertfall utrolig godt.

ernashus

30.des.2010 kl.12:19

Enig med deg i at brystfileten er enklere og mye bedre. Jeg synes rødkål, rosenkål og waldorf er godt til. Fløtesaus, gjerne med sopp i er også kjempegodt tilbehør. Lykke til:-)

Rita

30.des.2010 kl.18:43

Smelt 1-2 skjeia med meierismør i ein kjele,ha oppi ein halv putt med fløte(det hold for mæ og Pål),ha i nykverna pepper og nykverna salt...la det stå te kokepunktet og så ha i fersk rosenkål.(Ta for aill del itj rosenkål som har vorri frøssi.)Og ein litt rar variant som æ e vant med heimant e....lettsalta potetgull te :) Pluss alt det ainner du nevne..for et måltid...og goshj,så mætt man bli :))Mmmmmm...

RIKTIG GODT NYTTÅR TE DÆ OG DINE ANIA,

klæm fra Rita

leirabestas

30.des.2010 kl.18:47

Har nok ingen ny ide til deg,en god fløtesaus og waldorfsalat og jeg er fornøgd.Vi hadde kalkun 1 juledag,5.8 kg:))omtrent alt gikk med:))lykke til.Ps prøv litt appelsin til

juyeung

31.des.2010 kl.20:53

Jeg vet det er vanlig i Asia. har bare ikke sett noen i Norge. Ikke at jeg har vært og lett.

Kunne jo bestilt fra nettet.. Jeg ser du er fra Larvik også. Er det her du kjøper det, eller er det fra nettet du sa du kunne skaffe meg det ?? ^^,

Ju Yeung

02.jan.2011 kl.02:07

s: Hvis du har mulighet til det, hadde det vært kjempe fint =].

Happy new year ^^.

Skriv en ny kommentar

harmonica

harmonica

42, Larvik

Yrkeskvinne med 2 halvstore barn. Elsker jobben min,glad i barna mine,dyrker interiør og trender. Glad i mine beste venninner,elsker dyr, har både hester og katter.Er helt avhengig av musikk. Og MÅ ha det ryddig!!

Kategorier

Arkiv

hits