Er du en prokrastinator?

Hva da,sa du...?

Hehe,gøy med fremmedord..

Er du typen som stadig utsetter ting, som arbeidsoppgaver og andre gjøremål, ja da kan du muligens være en prokrastinator.. Oversatt til norsk heter det en person med utsettelsesatferd.

Om du kronisk driver å utsetter ting,har du et problem. Denne egenskapen finnes ofte hos studenter med lange tidsfrister, eller i yrkesgrupper, der de jobber på lange termer.

Jeg har selv et slikt yrke, hvor jeg jobber langt frem i tid,iallefall til tider. Det kan være fristende å utsette oppgaver,fordi det likevel er så langt frem... Men fryktelig kjipt,for det skaper en veldig dårlig uvane.

 Skrekk og gru..

Konsekvensen av å utsette ting,er at man bruker lenger tid på å bli ferdig med oppgavene.

Jeg er helt avhengig av disse små gule post-it lappene. De svømmer rundt pulten min, og jeg er er fryktelig glad i dem. Det hender også at jeg skriver en liste for hver dag med To Do. Og for hver gang jeg kan stryke noen punkter, blir jeg bare glad.

 

Hvordan løser dere oppgaver?

4 kommentarer

venkesstrikk

02.sep.2011 kl.22:55

Jeg kan nok kjenne meg litt igjen her, men jeg hater gule lapper, det er det verste jeg vet. Jeg har en tendens til å planlegge for mye i hodet, men det funker for meg
kjenner meg igjen her ja, selv om jeg VET at gjør det det løpende blir det såå mye bedre..uff hehe. Har blitt litt bedre med åra da...

Grete - Sirdalsrypa

03.sep.2011 kl.09:19

Jeg har faktisk gule lapper på PCn :) så med en gang lokket åpnes om morgenen lyser de viktigste gjøremålene mot meg, de andre står skrevet på tavla på kjøkkenet :))

Hoper det seg opp blir det bare stress, hodepine og det som verre er...

Sylvia

04.sep.2011 kl.12:27

Yes, jeg er nok en av dem........ Men så får jeg ting gjort når jeg først setter igang.

God reise i morra. Og husk å ta med deg noe i ull!!! (du har jo fått endel av meg nå.....)

Skriv en ny kommentar

harmonica

harmonica

42, Larvik

Yrkeskvinne med 2 halvstore barn. Elsker jobben min,glad i barna mine,dyrker interiør og trender. Glad i mine beste venninner,elsker dyr, har både hester og katter. Har skrivekløe, derfor blogg.Er helt avhengig av musikk. Og MÅ ha det ryddig!!

Kategorier

Arkiv

hits